jag är så populär att jag får brev till och med

Ojsan i bojsan, kolla vad jag hittade när jag kom till Flyinge igår. Ni kan aldrig ana vad det var i men det är så döendes fint att man bara vill gosa och vara lycklig resten av sitt liv. Dock kan jag inte visa upp det här, för det råkar vara så att denna vackra varelse inte är till mig och det finns en risk att personen som ska få bli lyckligast på jorden kanske läser och då är det inte lika kul vid själva överlämnandet. Men jag lovar att visa bilder direkt när den inte är hemlighetsstämplad längre!

 
We all  webbcambilder


Underbart vacker hjälm jag ligger inne med...

img_0006 (MMS)

Underbart vacker hjälm jag ligger inne med, helt fantastisk. Fast nä. Men ligamo är iallafall söt och jag har ju min iPhone som tröst.


tramsinlägg

Idag lär det inte blir så fruktansvärt många inlägg antar jag, det brukar inte bli så när jag kommer hem. Förmodligen beror det på att jag har för mycket att göra och måste prioritera, det brukar vara så. Inte ens detta inlägget kommer bli särkilt märkvärdigt, mest Hej, Hejdå. Men när jag har kommit hem kan jag lugnt lova att minst ett mobilinlägg ska upp eftersom iPhonen har kommit. IIIIIIIIIIIIII -glädjetjut.


min pappa har världens bästa föräldrar

Pratde myss med Pappa om morgondagen, vi har introdag med skolan och ska gå en jävla bit sen slutar vi dagen i Torna Hällestad. Inse att man måste göra ett bussbyte bara för att komma till Lund från den lilla hålan, precis som Flyinge men det behöver vi inte anmärka. Problemet är ju att jag ska hem imorgon och måste ha med mig massa grejor , bland annat en fet resväska eftersom vi åker till Turkland på onsdag. Jag är inte jättesugen på att ta den på bussen pluss en massa annat skit. Så Farmor & Farfar kommer och hämtar mig här i Flyinge.

När pappa ringde och sa det kom jag att tänka på att de gör verkligen det mesta för mig, mitt schema hade inte gått ihop om inte de hade funnits. Jag anser att varenda människa förtjänar en stycke Julias Farmor & Farfar här i livet, det borde vara lag på det. Eller åtmindstonde någon som är nästan lika bra. Jag slår vad om att de skulle göra nästan vad som helst för mig bara för att det betyder mycket för dem och för att de vill. Jag älskar min Farmor & Farfar ♥


Marino & Farfar


inte min dag, elleeeerh?

Jag ska för dagen officielt döpa om mig till Humörsvängning. Glad, arg, ledsen, inget alls. Det skiftar i turbo här får jag nog lov att säga.

Första tjejen lämnar vår klass idag, Olivia. Känns bajs, hon håller alltid uppe stämningen med sitt garv. Så igår hade vi serious talk med henne men det hjälpte inte, hon åker hem till Ronneby nu snart. ledsen

iPhonen har kommit, pappa var och hämtade den igår så när jag kommer hem imorgon är den min. glad.

Jag glömde allt mitt smink i omklädningsrummet på skolan igår. SJUKT arg.

Det kommer se ut som att jag håller på att dö hela dagen (pga ovanstående), förmodligen kommer minst en ringa ambulans till mig. vad-man-nu-än-känner-när-man-ser-förjävlig-ut

Idag ska jag träffa min bästa vänner som jag inte träffar särskilt ofta numera. överlycklig & exalterad

Behöver jag säga mer? Ni fattar vinken?


eskadron flexisoft & massa annat grubbel

Mitt shoppingbegär trädde in idag efter middagen så jag begav mig mot Ryttare & Häst och skaffade mig ett set, fram & bak, Eskadron flexisoft. Inte för att jag är den mest flitiga användaren av senskydd, men det kommer faktiskt gånger då det är bra att ha ett par och de här är så underbart vackra att de gott kan ligga och bara vara fina oavsett. När jag ändå var igång beställde jag en Hippologgymnasietjacka trots att jag hade bestämt mig för att inte skulle ha någon, det är något seriöst fel på mig. Min plånbok håller med mig. Fast det finns faktiskt några små bra grejor med just denna sjuka impulsen, ETT: Jag fick nya benskydd, daah?! TVÅ: Jag har fortfarande inte rört mina födelsedagspengar eftersom detta var som jag hade kvar sen sommarjobbet TRE: Jag kan stryka en sak från måste-ha-listan.

  

   






håret är problemet

Onsadgens dilema: håret lyckas alltid bli helt okej bra utsläppt och så är det idrott första lektionen! Vem är så jävla dum att man lägger idrott första lektionen?! Jag hyser inga varma känslor åt personen i fråga och inte mot skolidrott heller. Dock är det betydligt roligare nu än vad det var på högstadiet men man kan ju inte direkt ta i eftersom man bara har 20 minuter på sig att duscha och byta om och man hemskt gärna slipper tvätta håret och hela baletten på den stunden.

Men skitsamma, jag har överlevt det de två senaste gångerna så det går väl an. Jag har åtmindstonde nymålade naglar både på tår och fingrar så nu klara jag mig genom det mesta.




flyingeridning nummer tre

Idag på ridlektionen hade jag Blues, hon var faktiskt riktigt trevlig så nu ligger hon på topp och konkurerar med Candide. Hela lektionen gick ut på att träna lätt sits, det innebar hoppasdel och det i sin tur innebar död åt mig. Fast där överdrev jag faktisk lite för det gick bra, jag tycker själv att jag hamnar i stolsits och försöker korrigera det genom att dra bak skänklarna och det enda Mette påpekade var just det - att skänklarna hamnar för långt bak. Så i fortsättningen när jag rider i hoppsadel ska jag sluta tänka så mycket och bara gå på känslan. För det är många gånger jag försöker korrigera saker som jag själv tycker känns konstigt eller fel och sen får jag kritik för hur det ser ut efteråt där just det jag sitter och försöker få till påpekas, ibland måste man faktiskt ignorera de dåliga självkänslorna och gå på sina instinkter. I vissa tillfällen är man bättre än man tror!

Oavsett hur bra eller dålig jag är så var dagens lektion rolig, Blues var jättepositiv framförallt i galoppen. Det är verkligen megakul att sitta på en häst som man mäsrker så tydligt att den gillar det den gör, det gjorde Blues. Dessutom blev hon ganska mjuk och följsam mot slutet och det är alltid kul när man känner att man genomför något bra, jag förstår om ni aldrig varit med om det men det kan inte jag hjälpa. Och även om det händer mig så ofta så är det faktiskt fortfarande skoj. Tro det eller ej! Humorn där, you gotta love it.

Nu ska jag fortsätta räkna ner minuterna tills det är mat och sen ska jag och Alexandra masa ut våra feta gumpar och jogga, jag tänker aldrig i mitt liv säga att det ska bli skönt - det ska bli ett rent helvete. Men vad gör man inte för att utsöndra lite endorfiner...



mörka krafter från Norrland

Första delen av denna Flyingedagen är över och nu sitter vi och lökar i soffan och väntar på att djurkunskapen ska börja, Matilda sitter och beundrar sina nya ägodelar från Kyraoutleten och folk droppar in titt som tätt från lunchen. Denna tiden på tisdageftermiddagen är riktigt härlig, sjukt skönt att få lite dötid sådär mitt i allt. Och nu får jag ju tid att blogga lite med, det är ju inte så fruktansvärt ofta det händer så det gäller att ta vara på minuterna när man känner för det. Nu ska en galen norrlännning snappa åt sig mitt internet så GODNATT eller något.

morgontur


Ligamo & min framtida hästsköter, alla tiders!

Nu är jag påklädd och uppstoppad som en michelingubbe, fit for fight för morgontur med andra ord. Det är sista morgonen jag har det nu fram till någon gång i början av nästa år, känns helt okej faktiskt. Förutom att jag kommer frysa röven av mig just när den tiden kommer men nu ska vi leva i nuet och jag ska gå på toaletten sen är det mockning för hel slanten som gäller!


mentala svårigheter

Mitt rum är kliniskt, eller undanplockat iallafall, Färs & Frosta ryttartalang-ansökan är färdig och jag är i ett mindre mentalt kontrolerbart tillfälle. Detta mindre kontrolerbara tillfälle är på väg att innebära att jag lovar att när min iPhone är kommen ska jag ha bilder i de flesta inlägg, för just nu är det lite dött på den fronten. Men snart så jävlar i min låda (kapat rakt från Matilda) ska det bli levande, eller iallafall mindre dött.

Nu ska denna stund även innebära att jag tänker säga att ni snart ska bli uppdaterade om min insköpslists som är allt annat än rolig, åtmindstonde ur min plånboks perspektiv...


flyingehumor

Ni skulle bara veta vad jag har hunnit med de senaste dagarna, känns som att halva livet passerade förbi mig där lite för fort. Men vad gör det, numera är jag träningsvärksdrabbad as hell, medlem i MUF Lund, ganska många hundralappar rikare (som iofs snart inte kommer infinna sig i mina ägor särskilt länge till) och massa mer. Det är ju inte illa det. Men å andra sidan är jag i stort jävla behov av att göra inget alls och gärna sova några sekunder mer än vanligt men hur kul är det att sitta klistrad framför LA ink egentligen, jag hatar skogsTV. Jag tror faktiskt jag ska sitta och planera och utreda vad jag ska slösa mina födelsedagspengar på och äta massa torkade äpplen istället, mycket mer rofyllt!

Förensten träffade jag och Matilda på en jätterolig sida av Peter Eriksson förra veckan, hon & jag var första mockare när han hade träningar på Flyinge. Lagom roade så försökte han väl höja stämningen lite och säger "det är ett riktigt skitjobb det där, He he" och tyckte själv att han var jätterolig. Kul kille det där, helt klart. Fast nä.

ibland är det viktigt att kunna vara riktigt stolt över sig själv

Jag är exempelvis fruktansvärt stolt över att jag vågade gå igenom hela "korridoren" från stora ridhuset helt själv och sen hela vägen till internatet genom alla äckliga träd fulla med kråkor utan att kissa på mig en enda gång, det kallar jag att uppskatta sina prestationer!

 
Vad gäller denna bilden är jag väldigt stolt över att jag lyckades hoppa så högt efter all skit vi tryckt i oss sekunderna innan, sen är ju inte smajlet attl eka med heller, nu när vi ändå snackar om det.


nästa mellanlandning

Färs & Frosta ryttartalang, helt klart mitt nästa kortsiktiga mål. Nu ska vi tagga och träna gumpen av både mig & Ligamo och sen får vi se hur det går. Läs mer HÄR. Dessutom har vårt lag gått vidare i lag-DM och det är inte att förglömma, det måste finslipas även till det. Sen kan det ju vara värt att nämna att på ridlektionen idag kändes det som att jag kunde klara av att tänka mer på det jag bestämde mig för och jag längde stigläderna ett hål fast det egentligen kändes bra. Och tro det eller ej men det gick apbra, jag är nöjd med dagens lektion och jag är SÅ på väg åt rätt håll just nu. Damn, mitt liv leker. Nästan iaf...


självkritisk for suuuure

Nu har jag suttit och ägnat mig åt lite självkritik med hjälp av tre filmer från de senaste filmade tillfällena, två tävlingar och ett vanligt ridpass hemma på banan. Det är jättenyttigt att kolla på filmer för att få reda på hur läget verkligen ligger för oftast känns det inte alltid som det ser ut, ibland är det bättre, ibland inte...
Jag personligen tror många gånger att jag är bättre än vad jag i själva verket är och därför tar det hårt på mig att se på vissa filmer och jag blir uppriktigt sagt så sjukt besviken på min egen prestation efter vissa tävlingar där det ändå gått hyfsat. Men nu tänker jag aldrig i hela mitt liv säga att jag måste inse att jag inte är så bra och göra nya värderingar av min egen förmåga för jag tänker fortsätta ha samma tankar om mig själv och tillslut bli så bra. Jag ska bara använda besvikelsen som sporrning, så det så. Jag ska efter att ha skärpt till mig själv i ALL ridning, inte bara på träningar där folk ser, bli så pass bra att jag ska kunna lägga upp en film utan att behöva kolla igenom den femhundrafyrtioelva gånger för att se om jag ska skämmas eller inte. Det får ta tid, hemskt gärna. Men just nu är jag så fruktansvärt träningsmotiverad och jag tänker utvecklas så det knakar i inanmätet av mitt huvud och i varenda muskel att det inte räcker som hinder, jag tror jag kommer uppnå det snart. Magkänslan you know.






 

Nej, det är inget fel på skärpan på din dator, det är bara kameran som behöver lite tid på sig.


Dessa tre klippen har en större sak mer eller mindre gemensamt, stabilitet. Jag har noll stabilitet i mina hjälper och är mest flackig och ostadig hela tiden, självklart är det inte lätt för hästen att ligga stabilt på något bett eller trampa under sig något märkvärdigt när inte ens ryttaren kan hålla överkroppen rak eller stabilisera upp sitsen ett dugg. Det är verkligen vad jag anser är prio1 för mig som ryttare just nu. Sträcka på ryggen/fram med magen och stabilisera upp alla hjälperna. Sen ska jag, som sagt, testa att länga stigläderna ett hål för att se om tendensen till stolsits kan försvinna. Och den sista av sakerna på min lista är räta på nacken som tenderar att vika sig åt alla möjliga håll i alla möjliga situationer.

Något som var mycket bättre nu senast på tävlingen, alltså tredje klippet, är att jag inte blir så stum i handen. Det hjälpte Mimmi mig med genom att säga att jag ska tänka på att "underhålla bettet". Hela tiden fingra lite i tyglarna så att det inte blir stramt och hårt. Det var, om jag inte minns helt galet, Jan-Ove som sagt det till henne en gång i tiden men vad spelar det för roll. Hon är klok som en bok iaf ;)


snabb uppdatering om det mesta

Lite saker har det minsann hänt nu i det senaste och eftersom jag är kass på att få ihop något väsentligt av det jag försöker skriva får det bli små uppdateringar om allt och inget i samma lilla fjuntiga inlägg.

>Msv-debuten är gjord; jag och Ligamo var i Sösdala den 4e september och startade vår första MsvC:2. Han hade gått en LA:6a tidigare på dagen och dessutom inte blivit riden ordentligt på hela veckan så med tanke på det så är jag jättenöjd. Om man inte tänker på det är jag nöjd iaf, han kämpade på som tusan och vi fick 58,89%, jag tycker det är bra som en debut.

>Ligamo har en box i Flyinge som väntar på honom; det är ett jättefint stall med mycket bra ordning och reda, stora hagar och kanonbra service. All mat och strö ingår och kommer få maten blandad och alla in- & utsläpp gjorda, dessutom har jag fri tillgång till skrittmaskinen. Allt detta och väldigt trevliga människor, änsålänge, till ett absolut överkomligt pris. Nu såhär i förhand känns det som att det inte kunde bli bättre.

>Olof Axelsson kommer, om allt blir som planerat, vara min tränare framöver; jag har tränat för honom en gång tidigare och det kändes jättebra. Det som inte känns lika bra är att jag kommer ha väldigt svårt för att få till träningar med Mimmi, det lär väl bli på längre lov osv när jag är hemma. Men man får väl se det från den positiva sidan, jag har lärt mig jättemycket och ändå lite till av Mimmi och det är ju inte halva jorden jag har flyttat dessutom kommer jag gå från en bra tränare till en annan bra tränare som har ganska lika sätt att se på saker och ting, om jag minns rätt.

>Lina, min syster, har skaffat sig en ny ponny som hon har på foder; Lilleman. Jag har ingen egen uppfattning av honom ännu för jag har inte sett honom ridas men enligt min kära Mor rör han sig trevligt men är ganska ouppfostrad, där ganska är tilllagt bara för att det ska låta bra.

>Jag ligger inne med en fruktansvärt fet jävla stolsits; det måste skärpas på fullaste allvar. På varenda bild ser det ut som att jag har alldeles för korta stigläder och det är verkligen inte alls så det känns. Ska prova att länga ett hål och se hur det känns. Dessutom får hela min hållning min sadel att se för liten ut, det är den faktiskt inte!

>Flyingehästarna är apbra; jag har tänkt om. Jag var aldrig besviken på kvalitén, jag hade bara för höga förväntningar på hela grejen. Jag är jätteglad över att vissa hästar inte uppskattar att gå i form lika mycket som att leka fågelskådare för då är där något att bita i. En liten utmaning helt enkelt och det är galet självförtroendeförhöjande när det fungerar!

>Jag fick en iPhone i födelsedagspresent; antar att det inte finns så mycket att säga om det, tänkte mest nänma det eftersom jag är så fucking glad över det. Sen kanske jag ska berätta att det INTE är en 4 eftersom jag anser att de ser ut som något som jag inte kan komma på just nu men som inte är fint iallafall, det är nämligen den enda frågan jag har fått varje gång det har nämnts.



Ligamo innan Msv-debuten


Olof & tävlingshästen Maserati


Lilleman i hagen i Sandvången


Told ya?! Det är bara pinsamt, alla ska vara medvetna om
att det tar emot att lägga upp denna bilden.




lyckade bilder.. fast så är de ju inte det

Jag orkar verkligen inte blogga om något vettigt för tillfället, jag har inte heller något vettigt att komma med vilket gör det ännu svårare. Så nu tänker jag rota i arkivet efter massa totalfailade bilder som ni kan skratta åt medans jag laddar upp.


baktung?


tanken bakom placeringen av handen, tack?!


ehh... alltså, va?!


jäkla schvung i steget där, synd att inte hästen verkar ha uppfattat det riktigt


härlig uppförbacke med fint undertramp Ligamo, verkligen kanon!



antingen så vill man... eller så gör man helt enkelt inte det.


nollning

Nej nu är det så att jag har fortfarande ingen lust alls att skriva om vad som händer i mitt liv men jag har haft en finfin födelsedag, ridit två hästar och levt 100%igt Flyingeliv. Så långt pallar min inspiration och motivation så nu ska jag överge blogg.se och rikta mig mot tv:n och sex and the city (som nu visade sig vara 2 and a half men), men för att inte bli totaldissad av er få läsare jag har lägger jag upp de bilder jag har funnit på facebook från nollningen igår (ja, vi sprang i gödselstacken på riktigt) sen återkommer jag när min inspiration vuxit. Men tyvärr känner jag att det kan ta ett par dagar, för min tid lär inte räcka riktigt heller.












HÄPPI BÖRFDEJ

Eftersom det är min födelsedag idag (för klockan är ju faktiskt över tolv nu) och med tanke på att jag har blivit nollad hela kvällen vilket innebar att bl.a. springa i enbart sopsäck genom Flyinge och sen vidare över gödselstacken (mer om detta kommer) så ger jag mig själv dispens att spara på det kommande inlägget tills närmre normal tid detta dygn. Förmodligen lär det bli någon gång runt fyra när vi har slutat. Sålänge får ni avnjuta en bild på oss nollade förlorare som var tvugna att be till treorna i Peters, Bosses & den heliga Birgittas namn. Get the message?


bajsdator vill ha n[got h[rt i huvudet

Söndagkväll och jag har landat på internatet igen, känns skönt efter en helg som denna. Eller efter vilken helg som helst tror jag men jag utgår från nuläget och bestämer att det är jävligt härligt att vara tillbaka. Jag har legat lite efter med allt som har med datorn att göra och uppriktigt sagt känns det också jävligt skönt. Ibland behöver man koppla bort saker och ting för ett litet tag men nu är jag fit for fight igen. Men oavsett hur skönt eller inte det har varit ligger jag ju lite back i att berätta vad som händer så det hade jag tänkt dela med mig av nu.

Eller... jag hade t'nkt dela med mig av det nu men min dator 'r inte precis samarbetsvillig och vill inte skriva n[gra t'cken eller n[gra bokst'ver inneh[llande prickar, eller r'ttare sagt jag vet inte vilken knapp jag har tryckt p[ f;r att f[ skiten p[ detta viset d'rmed vet jag inte heller hur jag ska g;ra mig av med det. D'r;fr skriver jag om missade delar av mitt liv imorgon n'r datorn 'r omstartad och f;rhoppningsvis [terst'lld. Nu t'nker jag ist'llet kolla p[ Hipp Hipp och sen sova 'nda fram tills 05.41 n'r mitt alarm ringer. God natt! ♥


   
 Tjuvstartar med lite bilder p[ delar av det inl'gget var planerat att handla om


galenskapernasgalenskapare

Jag är i chocktillstånd! Vi har sovmorgon idag vilket innebär att jag inte behöver gå upp fören typ runt åtta någon gång, jag, som den dåre jag är, vaknar först halvfem och kommer fram till att det är bara för tidigt helt enkelt och somnar om sen vaknar jag igen tjugo över sex. Helt klarvaken och kan inte somna, det är verkligen inte typiskt mig, jag har nämligen lyckats försova mig två gånger redan under denna terminen. Det är mer enligt mina beräkningar faktiskt. Men eftersom jag helt omöjligt kunde somna om har jag precis suttit och läst och antecknat naturkunskapen som jag missade den gången jag försov mig så förödiskt att jag missade en lektion och nu känner jag mig megaduktig, även om jag redan kunde allt det jag antecknade sedan innan. Men jag har pluggat iaf och det kan jag lova, det har inte hänt många gånger innan. Nu ska jag göra mig iordning sen ska jag vara snäll och steka bacon till mina kära sambos. Eller va?! kan man säga så? .. ;D


Jag börjar nästan tro att denna bilden talar sanning, jag är nog lite
                               av ett psykfall trots allt.
                                



flyinge

Igår var det tisdag vilket innebär att jag hade alla mina lektioner på Flyinge, denna gången var det min tur att ha morgontur. 07.00 i körstallet var det samling, vilket i Flyingetid innebär 06.55 och sen  när vi var klara var det dags för ridteori sen ridning. Jag sa ju förra gången att jag var besviken på hästmaterialet. Och jag kan väl säga att det var  min första reaktion och det står jag för. Jag håller fortfarande i att hästarna inte är helt genomridna eller lösgjorda men vilka ridskolehästar är det då? Man får faktiskt ha överséende och jag tror att det kan vara lärorikt att rida på hästar som inte riktigt är med på noterna direkt, även om det absolut inte är något man efetrsträvar. Men man får ju ta saker för vad det är och göra det bästa av det. Hästen jag red denna gången heter Candide, en ganska stor och maffig häst och i jämförelse med Samuraj som jag red förra gången gillar jag C mycket bättre.

I början var han (för Candide låter väl som en han, elleeehr?) helt omöjlig, han gick med huvudet rakt upp i luften och jag skämdes över mig själv. Där har vi en sak som är jättebra träning, att kunna rida på och klara av att få igenom saker när folk tittar om det går dåligt utan att det ska bli drabbat av att man faktiskt skäms över att hästen kanske inte böjer på nacken precis hela tiden och direkt från början. En ganska stor del av Hippologerna stod och kollade eftersom vi red på Melonbanan och den ligger helt perfekt för att i stort sett alla på hela anläggningen ska se, och det var väl inte jättekul till en början men sen när hästen började släppa och det hela började se ut som något anständigt gjorde det helt plötsligt inget alls. Det gick jättebra för Julia att de hade sett hur hästen såg ut i början och sen såg hur det blev efter ett tag, ingen fara!

Skillnaden från förra veckan var att jag vågade ta för mig lite mer, hästen ville inte ställa sig i nacken då gjorde jag något av situationen och utnyttjade att han var ganska energifylld och gjorde öppna så gott det gick, jag provade även att ställa honom utåt lite då och då för att få in ytterbogen och det hjälpte faktiskt ganska bra. Tillslut blev det faktiskt kul och jag behövde bara hålla om för att ha kvar honom i formen resten av passet.

Idag har jag varit på Vipan och nu ska vi strax pysa mot resturangen och äta sen är det clinic här med Maria Gretzer klockan sju som jag hade tänkt gå och kolla på. Det blir nog kanoners! ♥





RSS 2.0