1 januari 2010, don´t forget!

Som ni märkt så har jag inte lagt min tid på bloggen nu i det senaste och det beror till stor del av min "nystart" med Ligamo som jag egentligen inte varit jätteöppen med. Jag skrev ju om den gången Mimmi kom och hjälpte mig att få igång ett nytt "koncept", men inte så mkt mer. Detta sättet att rida, så himla aktivt och på hela tiden är väldigt anträngande både fysiskt och mentalt. När det uppkommer nya problem så måste jag komma in i det nya tänket och sen lösa problemet på ett proffsigt sätt, ngt som borde varit självklart hela tiden. Detta kräver både tid och tanke och är högre på prioriteringslistan än bloggen. För det kommer inte finnas ngt att blogga om om jag inte löser detta nu, det är ju inte så himla festligt att läsa om ngn som det går dåligt för hela tiden? Så ni kan ju se det som om jag prioriterar det för er skull om ni inte förstår hur jag kan svika bloggen på det sättet ;)

En annan sak som tar mkt tid för mig är skolan, eller kanske snarare ångesten över att jag aldrig kan vara bäst på ngt. Bara bra, och bra är det värsta jag vet. That´s just me! Jag har ju jullov på tisdag men inte hjälper det mig, snarare gör det saken värre eftersom jag inte kan göra något åt betygen nu. Det tär verkligen på en att behöva gå runt och tänka så hela tiden och det är inget jag styr över för då hade jag lämnat det för mycket längesen. Mina betyg är inget jag är särskillt stolt över och när mina närmsta vänner får höjning på höjning och jag lyckas knapert skrapa ihopa två fesiga höjningar så blir det inte jättemycket bättre ska jag säga. Därför känns det viktigare (ibland) att läxor och skolarbeten kommer i andrahand (efter hästen ofc).

Min slutsats av detta har tyvärr fått bli att fram till 1 januari kommer bloggen vara nere, mest för min egen skull. Men även för Ligamos, han behöver verkligen min tid nu. Anledninegn till att  jag har satt ett datum är att ni få, men väldigt viktiga, läsare jag har inte ska försvinna. Så jag vill att ni lovar mig att ni kollar in på bloggen 1 januari 2010 och fortsätter följa min och hästarnas träning efter det. Detta känns mest rättvist för alla, för mig, för Ligamo och inte minst för er och jag hoppas ni kan ha förståelse för det. Men för att ni endå inte ska missa allt som har hänt nu den senaste veckan tänkte jag jag ge er en liten snabbgenomgång.

                

- Talang Skåne gick, vad ska jag säga? Jag var nöjd när jag kom därifrån men jag gick inte vidare. Jag får nog säga att jag är nöjd med min insats iaf. Ett STORT plus är att Lottie inte så ett ord om att han var ostadig, hon sa dessutom att jag hade bra kontakt med hans bakben :)

- Marino har långvila och trivs väldigt bra med det, och han ser ut som en liten nallebjörn i pälsen ;)

- Julshowen på klubben gick galant, vårt lag vann gymkhanan!

- Ligamo bara utvecklas hela jäkla tiden, lyckorus!

- På juldagen ska jag träna för Marita som jag inte tränat för på jättelänge, ska bli kul att höra vad hon säger.






- Ligamo har fått det efterlängtade strasspannbandet från Hööks

- Det är snö i Skåne, hur gick detta till?!

- Biljetterna som jag vann har kommit och vi har beställt till resten av familjen

- Jag har lyckats knäcka (!) mina sprengersporrar när jag skulle spänna in dem

- Projekt Österlen kommer bli så bra, håll koll hos Freja




Nu är det väl dags för mig att säga god jul och gott nytt år och sen är det upp till er om vi hörs igen den 1 januari eller inte.


var tog min tid vägen?




Håller på och planerar ett inlägg till slutet av veckan, nu har jag tillochmed fått en kommentar om att jag ska uppdatera så jag kände att jag behövde skriva ett förlåtinlägg fram till söndag. Söndags it the day, kolla in bloggen på söndag så kommer lite bad och lite good news! hoppas ni kan förlåta mig...


nu är det dags

mot stallet nu, hann inte förbereda allt igår så nu blir det turbo mot Sandvången. Är jättepepp inför uppridningen nu, så önska mig lycka till! :)

Träning och TSinfo

Ikväll kommer Mimmi till Sandvången och hjälper mig lite, hon har gjort det nu de senaste veckorna inför Talang Skåne och det är en väldigt stor trygghet. De senaste gångerna har vi bara gjort massa grundridning för att få den så finslipad som den i dagsläget kan bli men idag ska vi nog gå igenom mer rörelser för att jag ska kunna göra dem utan att tappa konceptet och bli inaktiv på lördag. Det är verkligen mitt stora problem med ridningen , att jag blir inaktiv. När jag red på Mimmis dressyrhäst som brukar få 8or på sina slutor tappade t.o.m han takten(!) DET vill jag lova är det inte många som skulle lyckas med. Och det handlar till 99% om att jag bara lägger honom in i slutan och sen bara sitter och hoppas på att han ska klara resten. AJABAJA!

Detta får inte hända på lördag för då tänker jag personligen strypa mig själv långsamt med ett kjedjegrimskaft.
Jag rider kl 11 på lördag, sen är min intervju kl 12.10. Perfekta tider tycker jag, fast jag vet inte om det är bra eller dåligt att vara i första gruppen?




Mer inaktiv är jag var denna tävlingen är det ingen risk att jag blir iaf, hoppas jag


Ligamo är nya favoriten

Småtjejerna och -killarna i stallet är helt förälskade i Ligamo, nästan varje dag så skrittar de av honom och är lika lyckliga varje gång. För några helger sedan anordnade jag en "tävling" där de skrittade en liten bana med bommar, halter och slalom och sen vann de varsen av mina gamla clear round-rosetter. Här snackar vi lycka! och de rosetterna ligger endå bara och skräpar, kul att kunna göra ngt med dem.


Såhär fin var Ligamo under "tävlingen", glöm inte lägga märke till lindorna!

Ligamo har inga större problem med att slippa mig ett litet tag då och då heller, han verkar ta det ganska lugnt. Haha, jag tror han tycker det är skönt att bli av med mig 10 minuter om dagen och bara bli runtstyrd av 5-6åringar. Det är så himla roligt att kunna erbjuda barnen det, att Ligamo sen klarar att ha massa barn springande runt sig är imponerande i sig.

Förmodligen kommer vi fixa fler sånna tävlingar för de små och förmodligen kommer det kunna bli ännu mer välplanerat och ordentligt, förra gången blev det ganska hastigt. Fast Bella, Thea, Rasmus och Hannes brydde sig inte speciellt mkt om det, de sken som solar med sina rosetter.

  
                                                                   


Lite filmer har jag med men videofy gillar inte mig idag så vi får se hur det blir med det.


Hjälp, jag har ett liv utanför hästarna?

Jag är ju inte precis ngn uppdaterare just nu, tror det har gått typ fem (!) dagar sen senaste inlägget. Men jag har inte haft tid, jag har ägnat mig väldigt mkt åt att tänka på min kära Ligamo och Talang Skåne. Dessutom så har jag umgåtts lite med tvåbenta, julbakat och sånt kul. Man måste komma ifrån hästarna ibland faktiskt. Skolan är ingen dans på rosor den heller och min motivation = STOR FET NOLLA. Just nu skulle jag vilja lägga all tid jag har på Ligamo för han kräver verkligen mkt nu när han håller på att utvecklas så och när man måste varva det med skloan så är man glad att ha en tränare som är så pass engarerad som jag har. Stoooor del av utvecklingen.

Känner att mitt vardagsliv har börjat krypa in i min hästblogg, så jag löper linan ut nu. Men det kan kanske vara kul att veta vem jag är? 

 Allmänt:

Brukar du komma i tid: väldigt sällan
Är du smart: Allting är relativt, men jag är inte dum

Vad saknar du: Att vara kort och sommaren
Din favoritdryck på morgonen: mjölk
Vad vill du jobba som:  drömmen är ju att kunna försörja mig på ridning och hästar, kanske inte som proffsryttare. Men beridare?
Är du musikalisk: njaa, tondöv är jag inte iaf
Är du bortskämd: mina kompisar som inte vet så mkt om hästar brukar tycka att jag är bortskämd för att jag har två och det är väl i så fall det enda.

 

Din/ditt första:

Operation:  1997, naveln 
Första piercing: öronen? om det räknas som piercing. Annars naveln 
Första bästa vän: Sofie Jönsson
Första pris: fotboll
Första sport: fotboll
Första husdjur: hund


Filmer

    
Movnot: Han var inte jättemedgörlig vad gäller att flytta bogen och i de enkla bytena vill han gärna dra in huvudet i avbrottet vilken förmodligen beror på att jag har honom förlite framför mig.


Movnot: Skillnaden är enorm, jag vet inte om den syns lika mkt som den känns men vi är absolut påväg frammåt just nu. Sen angående där jag saktar av till skritt är när mina magmuskler inte pallar med mer och sen får jag lite skrattanfall ;)

KM

Klubbdressyren gick väl inte allt för bra, ingen av klasserna faktiskt. Jag tror verkligen Marino behöver vila för han var absolut inte på G i lördags, det var som att skänkla på en tallrik gröt. Nästan ingen reaktion alls. För mitt eget självförtroendes skull tänker jag inte lägga upp filmen från LAn, framridningen bokstavligen SÖG och jag red verkligen planlöst. Trots att det är förbjudet. LBn var en klar förbättring men helt 100 var den absolut inte!



Poängen var som jag trodde, ungefär 67,9%. Det enda jag inte riktigt förstår är att jag fick en 5a på mitt andra avbrott från galopp. Riktigt så dåligt var det inte. Och sen att jag fick en 6a på vägarnas ridande (?!)


kan jag låta bilden tala för sig själv?


mitt internet..

har varit dött, eller rättare sagt mitt visusskydd och min egna dator är numera hemma hos ngn som pappa känner som ska fixa den till mig så nu sitter jag vid familjens staionära dator. Ojojoj vad det var längesen jag srev på ett sånthär tangentbord hehe ;) Men på denna datorn finns lite intressanta filmer och bilder som jag tänkte passa på att lägga upp nu när jag endå sitter här och skolan blir det inget för mig idag, min hals är inte riktigt som det ska vara, så ni kan förvänta er lite bilder och filmer under dagen


RSS 2.0