nu är det bestämt...

... jag kommer starta div I med Marino nu i vår, tårtkalaset blev inställt pga vädret men jag fick iaf pratat med vår lagledare Suzanne och det blev bestämt att jag kommer starta. Jag är faktiskt väldigt bekväm med det beslutet, tror vi kommer ha världens roligaste avslut på vårt tävlingskarriär jag & Marino ♥




göteborg horse show 2010

Jag vann ju biljetter till GHS för ett tag sen, de är komna nu och vi har bokat de resterande tre biljetterna för att hela vår famlij ska kunna följa med och har även bokat vandrarhem/stuga. Till min stora besvikelse var biljetterna till torsdag kväll och det är inget spektakulärt progarm då precis. 

♥ Internationell hoppning 1,40m -Wallenstam

♥ Show - frihetsdressyr

♥ Internationell hoppning 1,50m - MIX Megapol







Internationell hoppning är väl inte fyskam men jag skulle ändå mycket hellre (såklart) internationell dressyr. Sen har jag alltid tyckt att när man är på sånna tillställningar så vill jag se ponnyer och ungdomar, de andra kan man se på TV. Skulle hemskt gärna vilja ha biljetter till dagen på torsdagen också, då är det iofs ingen dressyr men både morgondagens vinnare plus en clinic med Maria Gretzer & Pether Markne. Övriga år har vi varit där hela lördagen, en riktigt bra dag om ni frågar mig, har fått vara med om både världscupfinaler och Briars sista sverige-tävling. Verkligen en dag att rekomendera att åka dit på. Nu får jag nöja mig med torsdagkväll och det ska nog kunna bli hur mysigt som helst.

   

Vi kommer åka mot Göteborg på onsdagen någon gång, så vi sover en natt på vandrarhemmet inna showen. Vi har alltid gjort så, rätt skönt att bara komma dit och ta det lite lugnt så man inte måste kasta sig in i röran med hästmänniskor direkt. På torsdag morgon tror jag vi åker in till Skandinavium ganska tidigt och går på mässan under dagen, då kan vi sitta och titta på allt som är under kvällen utan massa shoppingavbrott. Sen startar ju första kvällsklassen 18.00 så då blir det väl att vi sitter bänkade på våra platser. Efter kvällens slut åker vi tillbaka till vandrarhemmet och åker hem på fredagen. Eventuellt ska vi ta en runda om Ullared på vägen hem.

Är det någon av er läsare som ska ta en trip till GHS 2010?



 


tårtkalas

På söndag ska vi med allsvensklaget och fira vår finalplats i div II i höstas. Riktigt kul initiativ tycker jag! Vi ska dessutom prata och bestämma angående ponnydressyren i Österlens RK 2010, vilket för mig förmodligen blir lika med noll. Men Lina kommer starta Marino div II, div I får Marino troligen stå över tills Lina är redo. Jag tror att 2010 bara kommer bli en fortsättning på allt bra som hände i klubben under 2009, två lag upp i eliten, första finalplatsen någonsin i ponnyallsvenskan, trea i knock out-finalen med två olika lag osv,osv. 2009 var verkligen en succé för Österlens RK och jag har svårt att tänka mig att 2010 kommer bli mycket sämre. Vi har många nya stjärnskott som tillkommit nu när vi behöver ekipage till elitlagen och jag tror faktiskt att både ponny- och hästlaget kan vara vassa tills säsongen börjar. Dressyrlagen kan också bli värdiga motståndare efter lite träning, efter bara tre gemensama träningar tillsammans i div II laget tog vi oss ända till finalen och det är inte fy skam!


 


inläggslöst

Som ni märkt har jag inte hunnit blogga idag, imorgon vet jag att det inte kommer några inlägg för då ska jag till John Bauer och vara med där under en skoldag. Sen ska jag vidare till en kompis som fyller år och dit kommer jag inte kunna ta datorn så imorgon får ni hålla tillgodo med det som finns så kommer det ett inlägg på onsdag om vi har tur.


hårda händer

Ett problem som är nästan genomgående hos oss yngre ryttare är att vi rider alldeles för mycket med händerna, rattar och rycker så hästarna inte har något annat att tänka på. Man ser också väldigt ofta att allt för många rider på innertygeln, överböjda hästar och ingen kontakt med ytter bakben överhuvudtaget. Under clinicen med Daniel Zetterman igår nämnde han att han tyckte att man fick lära sig det där med balans på yttertygeln för sent, att han inte direkt fick lära sig att i halvhalter, övergångar osv är det yttertygeln som ska samla och få kontakt med hästen. En sak som slog mig då var att det är väldigt dumt att säga till en ryttare att ha mer kontakt i ytter utan man borde säga att de ska hänga mindre i innertygeln. Om en ryttare redan rider med hårda händer och blir tillsagd att ha mer kontakt på yttertygeln, vad tror ni händer då? Jag skille tippa på att man håller mer i ytter och är lika hård i innehanden. Då blir effekten precis tvärtom mot vad man vill, ryttaren rider nästan enbart med sina hårda händer.


roeckl light n' grip

När vi var i Flyinge igår åkte vi såklart en runda in om Kyra K outlet. De har haft väldigt mycket rea där ända sedan i julas, dock var det väldigt utsålt nu. Men jag hittade iaf nya ridhandskar, Roekl. Egentligen var det de mörkgula jag var ute efter men de hade bara ljusgula och dessutom i 8½, jag brukar ha 8. Men eftersom det inte var fodrade så slog jag till ändå för då kan jag ha ett par vanliga fingervantar under. Dessa får bli typ träningsvantar och jag kommer nog dessutom ha dem när jag (de få gånger jag kommer göra det) tävlar hoppning. Haha, ja jag är taggad inför hoppningen nästa säsong.




"Features:
The Roeckl Light and Grip Chester Glove is a light weight and close fitting glove made from a supple and durable fabric which allows for a sensitive grip"

Jag har själv numera två par, ett par vita som jag tävlar i & de jag köpte igår. Jag är nästan 100% säker på att jag inte kommer ha något annat märke särskillt många gånger i mitt liv, jag älskar dessa! De sitter verkligen som ett andra skinn, även om de, som mina gula, är lite stora så sitter de riktigt skönt. Det enda negativa med de tycker jag är att de kostar en del (ca 400) men håller inte särskillt bra, mina tävlingsvantar har redan börjat tappa lite av det yttre lagret och jag har endast haft de till tävling sedan Falsterbo -09.


 


jumper

Idag tog jag mig i kragen och satte på Ligamo hoppsadeln, martingal & satte upp ett hinder i ridhuset. Min vardagliga ridning är alldeles för likadan hela tiden, alla pass ser i princip likadana ut. Därför kände jag för lite förändring och det gick över alla förväntningar. Alla kanske inte vet det, men jag tränade för Christoffer tidigare i hoppning mest för Ligamo skull för han tycker att det är så himla roligt. Och han är mildt uttryckt galen när han hoppar. Därför har jag blivit lite halvrädd för att hoppa och gör det helst inte alls. Nu har Christoffer, som tidigare var beridare hos Lisen och Peder, fått ett nytt jobb som innebar flytt långt härifrån och jag kan därför inte träna för honom mer. Riktigt synd för han är verkligen toppen! Skulle verkligen behöva en träning för honom nu när jag är påhugget igen, men jag får väl ta och leta reda på någon annan bra tränare. Det är ju faktiskt inte jättesvårt här nere i Skåneland.

Iallafall så gick Ligamo superbra idag och hindret låg runt 110-115 de sista gångerna, det är en riktig bragd för att vara oss. Och dessutom har vi inte hoppat på flera månader så jag är helt i extas, överlycklig. Nu ska jag hålla igång hoppningen lite och förhoppningsvis så kan jag sätta upp en liten bana nästa vecka för idag var det bara ett räcke, sen i påsk är det nästa klubbtävling i hoppning och då hoppas jag att vi kommer till start om inget annat kommer ivägen!

Pappa filmade idag men det har jag inte hunnit ladda upp än, men det kanske kommer senare.




det blev nog ingen succé för mamma idag

Mamma startade middagen med att säga "jaa, Ligamo fick ju motion idag iaf" riktigt menande. Det bara skrek fråga-mig-om-hur-det-gick-när-jag-red-idag, trodde jag.

J: Mm, gick det bra?

M: NEJ, jag är ju helt värdelös.


sen var det tyst, kändes lite halvknepigt tyckte jag ;)


Bild sen Talang Skåne i Flyinge!


nu är det dags för fredagsmys

Har precis tryckt i mig ett halvt paket Ben & Jerry´s tillsammans med väldigt betydelsefulla Josefin ♥ Mamma och pappa tar hand om hästarna idag för min ork = fredag. Mamma ska rida så kanske jag uppdaterar ikv om hur det gick för henne, hon är lite halvt ringrostig.

Imorgon bär det av mot Flyinge och DUSdagen, ska faktiskt bli väldigt intressant med clinics osv. Förhoppningsvis tar min syster med sig kameran så jag kan få lite fina bilder i bloggen, jag själv är väl inte att lita på när det gäller kameror. Vi ska åka tillsammans med US från ridskolan kl 8 imorgon. Lite halvkasst sådär men jag tror att jag ska överleva det med. Jag tror nog att jag ska prova på mobilbloggning imorgon med, får se om jag lyckas denna gången. Förra gången kom den till min jättegamla blogg som jag är för nostalgisk för att ta bort!


därför är hästmänniskor bättre än fotbollsnördar

 Trots att fotboll klassas som lagsport & ridsport tvärtom så är fotbollsspelare de mest egoistiska människor du kan träffa

 Bland alla sveriges fotbollsspelare kan jag slå vad om att minst 30% utövar det för att det "hör till" eller för att alla andra gör det. Ridsport utövas nästan full ut av människor för att de älskar det. Dvs att fotboll innehåller sjukt lite kärlek, det närmsta du kommer är förföriska fulla spelare på spelarfesterna

 Tycker en hästmänniska illa om ngn annan säger de ofta det till personen i fråga sen håller de sig undan från varandra, en fotbollsspelare går runt och är fejktrevlig för att tillslut ryka ihop med sitt hatobjekt


Just nu är jag fruktansvärt galen på mitt föredetta fotbollslag, det kanske inte intresserar er särskillt mkt men jag måste skriva av mig lite. Jag började i IFK Simrishamn när jag var 8(?) sen spelade jag där lite framochtillbaka fram tills förra året då jag och de flesta i min ålder som spelade i IFKs damlag tog kontakt med Branteviks IF. Där startade vi ett damlag på bara 13 personer och med min pappa som tränare. Ganska misslyckat kan många tycka men vi hade verkligen kul i jämförelse mot gravallvarliga IFK och trivdes grymt bra allihopa, såklart blev det ingen hemlighet och Skillinge IF tog kontakt med oss och ville samarbeta. Skillinge har nyliget gått upp i div 4 och har inte tillräckligt med folk.

Vårt lag gick med på ett samarbete med Skillinge, men hade lite krav. Det var för det första att det skulle vara på våra villkor, vi spelar för att hålla igång konditionen och för att ha kul. Blev det inte så skulle vi kunna dra oss ur när vi ville. Vi skulle även fortsätta heta Branteviks IF & Skillinge IF och spela med våra gamla matchställ, färger osv. Vad vi fick höra då var det en självklarhet!

Jag har precis kommit hem från mötet som skulle bli starten på vårt samarbete och gissa hur många av våra krav de har lyssnat på? INGET! Nu heter vi Brantevik/ Rörum - Skillinge - FF Österlen, ska helt plötsligt få helt nya tränare och komma tillbaka till det vi ville från när vi bytte bort IFK Simrishamn. Jag är sjukligt besviken och kan nog se det som att min fotbollskarriär är över!


 


Shapelink.com

Är det någon som varit inne på Frejas blogg och sett att vi i Projekt Österlen utmanat alla er läsare? Om inte så går det ut på att ta hjälp av hemsidan shapelink.com och skapa sin egen träningsdagbok och samtidigt skaffa sig såkallade träningskompisar & kunna peppa varandra, jämföra träningspass osv.

Min träningsdagbok är väl inte den som är mest ifylld får nog säga, men jag tycker att det är ganska kul att hålla koll och kunna kolla tillbaka. Shapelink är väldigt mycket mer än en dagbok, men det är ungefär så långt mina tekniska kunskaper räcker så det är allt jag har den till. Sidan är helt gratis och sålänge man inte köper sig "guld-medlemskap" så kan man fixa, trixa & prova sig fram om man vill få användning av de andra finesserna.



Jag tycker att så många som möjligt kan anta utmaningen och skaffa sig ett konto på shapelink & bli vän med oss i Projekt Österlen-gänget. Det blir ju roligare att "tävla" mot fler och att ha fler ögen på sig är bara ett sätt att sporra sig själv.

Ser ni att det är några utöver mig, Freja, Kajsa & Julia som tagit steget och blivit medlemar? jag tycker ni kan göra det samma!     
                                                                 |
                                                                 |
                                                                V
                                                        




Kanelknäcke

Är det bara jag som har satt det sedvanliga godisnyårslöftet i år? Tveksamt. Mitt löfte inkluderar bara godis, vilket gör kakor till the new big thing. Därför har jag skapat mig ett nytt beroende som är snäppet nyttigare men verkligen exakt lika gott, nämligen kanelknäckebröd.

Älskar inte alla, inklusive vi ryttare, att ta något sött direkt efter ett träningspass eller middagen? Problemet för de flesta är ju att det sätter sig lite på samvetet att trycka i sig en sockerbomb och ännu värre så sätter det sig på låren, rumpan osv. Då kan jag verkligen rekomendera dessa knäckebröden att bara ta och äta precis osm det är som en kaka, eller med smör på. Funkar ypperligt båda två!

De går att köpa i de flesta matbutiker och kostar runt 20 kr för ett paket, det är absolut värt varenda krona och lite till.




läsarhjälp

SNÄLLA! skulle någon av er vilja förklara för mig varför all min text är extremt långt åt höger? Jag gissade att paddingentrybodyn skulle vara mindre, men det hjälpte inte ett dugg. Någon som kan något om sånt här är väldigt välkomen att hjälpa till! ♥


John Bauer - entreprenör

Är precis hemma från öppet hus på John Bauer-gymnasiet i Ystad, jag tror jag vågar säga att det är där jag kommer gå till hösten.

Jag ska söka till entreprenörsprogrammet och läsa så mycket matte som möjligt, förmodligen kommer alla mina tillvalskusrer (som kommer först i tvåan) vara matte och förhoppningsvis kommer jag ha läst minst matematik E när jag går ut. Spanska som jag läst i tre år nu utan vidare utveckling kommer jag välja bort helt.

Ina har gått denna linjen på samma skola tidigare och var även på öppet hus idag, sen om jag har fått rätt för mig läste hon vidare några kurser juridik och det är vad jag planerar just nu att göra efter gymnasiet. Dock är det ett tag kvar. Vem vet? jag kanske slutar med dressyr och går helt i Inas fotspår och satsar på shetlandsponnyer istället. Skämtosido så är det kul att se att man faktiskt kan komma någonstans utan att läsa de aldra svåraste linjerna. Mamma vill att jag ska gå NV, men det är inte alls särskillt lockande just nu och jag är väldigt nöjd med mitt beslut att söka John Bauer, Entreprenör.


 


stärkande galoppövning

Hela övningen utföres i galopp, dock kan man även göra den i skritt eller trav beroende på vilken gångart det är som behöver stärkas. Tänkt på att galoppen är lösgörande och kan därför gynna traven lika mkt. Momonten i övningen är skänkelvikning, rakriktning & voltspår. För Ligamos skull är det främst voltspår men även rakriktning som är det som vi mest behöver jobba med.




 skänkelvikning undan ytterskänkeln från någon av hörnbokstäverna in till x ungefär
 rakrikta några steg på medellinjen
 rid in på en ca 8 metersvolt ett varv åt "rätt håll"
 rakrikta igen för att sen följa resten av medellinjen och ut i samma varv igen


... övningen kan man hålla på med hur länge som helst,
den har ingen slut. Alltså en evighetsövning!

...

Nu har jag avverkat mitt 10onde jullov, eller snart iaf. Så imorgon återgår mitt liv till det notmala och bloggen kommer in i mina vanliga rutiner, alltså där ngngång mellan 15 och 17 på eftermiddagen. Haha, jag har verkligen varit kass på att uppdatera de senaste dagarna men imorgon blir det ändring på det får vi hoppas. Ikväll tänkte jag rida och få filmat de övningar som jag red för Mimmi så jag slipper förklara med en ful PAINTbild ;)
 
dessutom har jag en urgullig inläggsidé, men det kan dröja för den är lite halvt koplicerad och jag är lite halvt lat. Men den som vänar på ngt gott...



Succes!



Träningen för Mimmi i onsdags gick superduperkanon, vi gjorde nästan bara galopparbete eftersom Ligamos galopp är fruktansvärd rent ut sagt. Vi gjorde en jättebra övning som innehöll skänkelvikning, rakriktning och voltspår, allt detta i galopp. Riktigt nyttigt. Tänkte förklara den övningen senare när jag har lite mer tid. Sen gjorde vi en övning för att få honom att spåra på volt i galopp och sätta bakbenen under sig. Där var stunder säger jag bara, inte fantastiskt men tillräckligt bra. Denna övningen förklarar jag senare med. Iaf så var traven UNDERBART FANTASTISK efter båda dessa övningar. Travade bara litelite men det var helt sjukt, det var den känslan som man letar efter som ryttare. Kunde inte bli bättre för ett par - tre steg!

VIPbloggsaken

Ni vet det där om att man kan bli VIP-bloggare i GTB? för att anmäla sig måste man beskriva sin blogg och det är svårt, sjukt svårt. Därför tänkte jag låta er läsare beskriva min blogg med en liten kort text så väljer jag ut en text eller delar av olika texter till min ansökan.




alltså: HUR SKULLE DU BESKRIVA MIN BLOGG?



PÖ-kväll hos Kajsa

Nu har vi planerat Projekt Österlen som bara den hemma hos Kajsa hela kvällen, och jag tror att det kommer bli ett kanonår. Jag tänker inte gå in särskillt djupt på något vi ska göra nu utan skriver istället efter varje "träff", men en sak som jag är helt säker på och som jag kan berätta utan minsta tvekan är att vi kommer ha SKITKUL!



Mitt 2010?

JANUARI:

Om allt går enligt planerna med Träningen nu de närmsta veckorna så tänkte jag få ut Ligamo redan sista januari, isf är det i Dagstorp och jag kommer förmodligen starta LA:3. En klass får räcka och då blir det att välja mellan LB:2, LA:3 och LA:4. Den sistnämnda gåer på stor bana och jag vet inte om det är så lyckat med tanke på att jag inte ens kan sitta i hans längningar på kort bana?

Marino ska sättas igång helt och förmodligen vara startklar igen för LA mot slutet av månaden dock finns det ingen ponnytävling ännu så det får vänta, men det gör nog bara gott.

FEBRUARI:

Båda ska vara helt startklara iallafall mot mitten av februari så att tävlingssäsongen kan komma igång ordentligt inom en snar framtid. Förhoppningsvis kan jag komma ut iaf en gång vars med dem nu i februari. Marinos första blir förmodligen även den i Dagstorp, men den propen har inte kommit ut än så vilka klasser det är vet jag inte än. Men det är lok/reg så jag skulle gissa på LC:2, LB:1, LA:1 och LA:4. Det brukar det vara.

Ligamo kommer fortsätta gå LA:3, LA:4 tror jag om allt går vägen och då blir starten i februari i Skabersjö.

MARS:

Det enda jag vet om mars är att Marino ska till Skabersjö, och om allt går enligt mina planer ska vi debutera LA:P1 där förhoppningsvis. Ska vi starta med divIlaget så går även första omgån0gen av det i mars.

Ligamo och jag ska (förhoppningsvis) bara rulla på i lättare LAprogram och tränatränaträna.




Längre än så är det svårt att planera eftersom varken Svenska ridsportsförbundet eller Svenska new forestföreningen är kända för att vara särskillt snabba med datum och tider. Men jag vet tex. att derbyt brukar ligga i Augusti och NF SM i slutet av sommaren så vet jag ungefär hur lång tid jag har på mig och när Marino ska vara startklar för de klasserna. Marino ska absolut ha startat ett par - tre stycken LA:P1 innan derbyt, vi är redan kvalade (tror jag?) så det är inte det. Men vi ska vara helt klara för det när vi åker dit. NF SM ska förhoppningsvis gå lite bättre än i fjol.

Vad gäller storhäst har jag ingen koll på vad som sker eller när det sker så det är väl bara att vänta och se. Med Ligamo har jag ingen press, vi ska bara göra vad vi kan och sen öva på det vi inte kan helt enkelt. Med Marino borde typ 2008 varit mitt sista år så jag känner en aning panik över att jag faktiskt ska fortsätta rida upp honom i klasserna detta året men det får bli som det blir. Skulle ngn domare säga att det absolut inte ser klokt ut så kanske jag får tänka om och skita i det men änsålänge kör jag mitt race och är väldigt nöjd med mina beslut angående 2010.

 MÅL:
kortsiktiga: Marino ska bli startklar för LA:P1 & Ligamo ska komma ut  på lite regionala tävlingar och få massor av erfarenhet. Jag behöver bättre programvana, måste kunna rida ett program utan att bli inaktiv och jag är på god väg.

långsiktiga: NF SM och derby för Marino och jag ber till gudarna att det ska gå hyfsat iaf för det blir absolut det sista jag gör med honom. Ligamo ska förhoppningsvis bil startklar Msv till årsskiftet, eller åtminstonde ngn av LAprogrammen med skolor och enkla byten.



 


är det vinter nu eller?

Ni som läser min blogg och inte har häst, lyd mitt råd och skaffa aldrig det och om ni nu skulle göra det så be till gudarna att det aldrig blir minusgrader, eller flytta till Spanien. Skämtosido men fyursäktamittordvalfan vad kallt det är nu. Mina nya skor satt lite tight precis över tårna nu i början och jag vill börja med att säga att mina tår var vita när vi kom hem, med en skvätt av gult i sig. När jag sen ställde mig i duschen blev de lilaflammiga och det gjorde så galet ont, då trodde jag att jag var märkt för livet ;) Sen när jag hade duschat färdigt såg de normala ut igen men sen helt plötsligt började det sticka i min högerfot och nu är den helt rund. Jag skojar inte, den är så fruktansvärt svullen så jag har aldrig sett dess like och dessutom känner jag väldigt lite.



haha, ni fattar principen?

slutsats: Ha inte för mycket strumpor eller liknande i nya skor som sitter tight, det lönar sig inte ens i längden!  ;)




testingtesting

  designen är på uppbyggnad och jag suger på det, så det kan ta en jäkla tid ;)

nu ska jag bli varm om tärna

Gick upp halv7 i morse och åkte till stallet och mockade & fiixade mat till mina hästar + Levara som vi passar då hennes ägare är i Thailand. Fy vad det tog i att masa sig upp så tidigt men nu känner jag mig piggare än jag gjort på länge och dessutom är det väldigt skönt att ha allt det gjort. Anledningen till att det blev så tidigt var att vi skulle åka till Trelleborg och hämta vår nya bil. Dock inte den på bilden, men likadan bara något år äldre och mörkare. Nu fattas bara en ny transport sen är vi redo för att ge oss ut mot tävlingsäsongen, enligt mig iaf. Jag tror Pappa tycker att får fula lilla Thule räcker ;)




På väg hem från Trelleborg kom litt ljushuve till mamma på att jag och min syster behöver nya ridskor eftersom hon slängt (!) våra gamla. Men när klockan är två på en lördag är det inte många hästbutiker som har öppet. Tur då att det finns sånna som Ebba på rytteriet, vi ringde och skulle höra hur länge de hade öppet och de stängde två men vi fick komma iaf! Så himla snällt! De starta sin stora flyttrea imorgon och tillråga på allt så fick vi massor av fina rabatter trots att rean inte startat än. Alla som bor i närheten av Sjöbo borde försöka ta sig till Rytteriet nu under rean, och även annars. Det är verkligen kanon service och man känner sig alltid välkommen. Förra julen beställde vi en skyddsväst till mig och den blev väldigt försenad, när den väl kom fick jag ett schabrak, ett par strumpor och ett par handskar för att jag hade fått vänta. Ni som har oturen att inte kunna åka till Sjöbo kan beställa via deras webbshop, men tyvärr så är rean endast i butiken.

Hursomhelst så fick jag mig ett par underbara kängor, de är egentligen fruktansvärt fula men de var så himla sköna så jag kunde inte låta bli att köpa dem. Sen köpte jag även fårskinnssluor att lägga i, woderful! Tydligen hade Anna Hassö köpt likadana och varit helnöjd och det tycker jag låter som ett bra tecken? Utvärdering på dessa kommer när jag hunnit använda dem ett tag!

  
bilderna är inte rättvisa, riktigt så fula är de faktiskt inte

Sen råkade jag snubbla in bland ridbyxorna och hittade ett par helskodda Cindy i min storlek, det sista paret. Givetvis fick de följa med mig hem och dessutom för halva priset!




nya klubbkläder

Vill börja med att säga att det är kul att i i stort sett alla läsare är tillbaka igen. Gårdagens statistik var ganska exakt med vad den brukade vara innan, fast det kanske är helt nya läsare? vem vet? Välkommna isåfall.

Jag var innne på klubbens hemsida igårkväll, vi har fått nya lite fräschare klubbkläder och jag är lite inne på att kanske förbereda tävlingsoutfiten med lite nya klubbgrejor. Sakerna kommer från Sjöhagen Wear, Österlens ridklubb har nämligen nyligen skaffat sig en "klubbshop" i samarbete med dem. Det är något alla klubbar kan göra (fömodar jag?) och man får sitt eget login till klubben sen är det bara för medlemmarna att logga in och klicka hem de grejor de vill ha. Superenkelt. Tyvärr så får jag inte min print screenknapp att fungera så det blir inga bilder men jag har funderat på att införskaffa mig en vanlig quiltad väst och kanske en mössa? Ska försöka mig på att förklara hur västen ser ut.

   

1: Mitt namn, alltså Julia Persson, broderat i vitt

2: Klubbloggan i vitt

Dessutom klubbloggan i vitt på ryggen


Hur har ni det på er klubb? är klubbklädersortimentet brett? fult? alldeles lagom?

Gott nytt år!

Så, då var det 1 januari 2010 och det är dags för mig att ta tag i bloggandet igen. Tänkte mjukstarta med en årsresumé månad för månad.

Januari:

 
Ridhuset på Grevlundagården, bild lånad från grevlunda.com ; publiken på en av träningarna

Började hoppträna med Ligamo för Christoffer, beridare till Lisen Bratt och Peder Fredricsson, på Grevlundagården. Dessa träningarna betydde jättemycket för min och Ligamos utveckling även i dressyren och vi hade dessutom sjukt kul. Tyvärr så räcker inte tiden till numera så det har inte blivit några träningar på väldigt länge.

Februari:

Talang Skånemönstring i Billinge, Hästhagen. Gick inte alls särskillt bra och jag skämdes mest över att vara där, och jag gick ju inte vidare heller. Detta är ett ganska bortglömt kapitell av mitt år.


Mars:



LAdebut klubbtävling med Ligamo, LA:1 60,26%. Har inget minne av hur min känsla var efter denna tävlingen. Men en sak jag kommer ihåg är att jag var väldigt nöjd med dessa bilderna. (HAHA) har jag lagt ribban högre nu eller har jag?

April:

1årsjubileum med Ligamo, känns som att jag alltid har haft honom men det är faktiskt inte mkt mer än 1 1/2 år.

Maj:



Lokal LAdebut med Ligamo LA:3, löjligt kass sits på denna filmen. Roligt att kunna se utveckling iaf ;)

Juni:



Knock outdressyrerna var i full gång för både storhäst och ponny. Jag ingick i båda LBlagen, ponnylaget blev utslagna i sista omgången och storhästlaget gick till fínal och blev 3a! Första omgången av storhäst var Ligamo halt pga tappsko och jag fick låna ridskolans Kool and the gang, första gången jag red en travare och skillnaden fanns nästan inte. Han var bara otroligt mkt lättare att sitta på.

Var även på en lärorrik vecka hos Birgitta Kjellin

Juli:

New Forest SM i Örebro som slutade som resultatmässigt fiasko. Men trots det så är det absolut ett minne för livet, helt fantastiskt var det!

 


Augusti:

Regional debut med Marino, LA:1 och LA:4 i Flyinge. Kom trea, två placerade, med exakt samma poäng som tvåan bara att jag hade 1 poäng mindre än henne på allmäna intrycket. Nöjd var jag iaf :)



September:

Ligamo gick i långvila efter överansträngning och precis innan fick vi en placering till på vår meritlista i lokal LB:1, 2a.


Oktober:

Vad i helsike hände i oktober?

November:

Finaler hit och dit, både ponnyallsvenskan och knockout för storhäst. Fast ingen av dem gick särskillt bra!

   

December:

Mönstring för Talang Skåne 2010 som gick okej, lite halvnöjd är jag. Gick inte vidare men det är inte jag hänger läpp för, vi är innne i ett träningsstimm nu så med detta tror jag vi kommer så pass långt att vi ska ha chans att gå vidare 2011 kanske? om inte det så får vi ju vänta till 2012.

Ligamo och Mamma


ÅRETS... 

debut: måste väl vara att jag red mitt första mästerskap, NF SM.

pinsamaste: antingen allsvenskfinalen eller New Forest SM

succé: min och  Marinos regionala debut

bästa placering: tror jag vågar påstå att de två placeringarna jag dragit på mig med Ligamo har varit viktigast, 2a o 8a i LB:1

tränare: Christoffer och Mimmi ligger på oövervinnlig förstaplats



RSS 2.0