fu**ing ben

Idag var Ligamos ben fortfarande lite varmt och svullnaden hade börjat gå upp mot knäet. Men fortfarande lika pigg och sprattlig, inte det minsta tecken på att ha ont. Jag är sjukligt förvirrad!

Imorgon ringer pappa och snackar med Anders (veterinär) så får vi se vad vi ska ta oss till. Jag börjar bli lite orolig över att den redan försenade tävlingssäsongen ska bli drabbad, men det kan också vara att han bara har vrickat till benet. Jag hoppas verkligen det! Om det är kotledsinflamation går jag och begraver mig själv, det är verkligen min största fasa, det får det inte vara. Fast de brukar väl få väldigt ont av det & bli halta osv av det, eller?

Jag måste ursäkta mig lite här nu för att allt har handlat om detta nu i det senaste men det är väl det som är mest aktuellt nu antar jag. Dessutom har jag endel skolarbete (som vanligt) och lite hemmafix som jag måste få gjort innna jag lägger någon möda på att skriva några intressante roliga inlägg. Men så fort jag får tid ska jag skriva om föreläsningen vi var på med PÖ, riktigt intressant. -Bli en framgångsrik tävlingsryttare



Det mesta med föreläsningen var väldigt bra och lärorikt men Elisabeth Lundholm
(vänster) utmärkte sig mest på den fronten. För övrigt hade de gjort väldigt goda mackor ;)



Ligamos ben...

..är en jäkla gåta. Igår när jag tog in honom var benet fortfarande lite svullet (ungefär som när jag hade låtit honom röra på sig lite i lördags) och ganska varmt. Men han har inte markerat en enda gång under denna tiden han har varit svullen så jag lindade honom ordentligt och red en liten stund. Var bara ute efter att se om han skulle markera, vilket han inte gjorde. Han gick faktiskt himla bra så jag är mildt uttryckt förvirrad.

När jag kom in i stallet sen hade svullnaden gått ner helt och jag kunde inte riktigt avgöra om han var varmare i högerbenet eftersom han hade haft lindorna och var varm i båda. Så nu hoppas jag och håller alla tummar om att han inte är varm eller något annat idag.

Det är en liten sak som oroar mig bara och det är det att han ibland "hackar till" i kotan, det har han gjort två-tre gånger och det är lite skrämmande faktiskt. Förhoppningsvis är det helt slut med det nu, försöker meddela mig via mobilen sen när jag vet och ser hur det ligger till!

svullen &...

598c18ecd7f91373fe24067548ff49b9.png

Kolla varifrån!

svullen & varm i höger framkota, ligamo som har gått så bra nu i det sista. Ska ta in honom i ridhuset och lina honom för att se om han markerar. Hoppas inte!


två år

För ganska exakt två år sen, 7:e april 2008, rullade vi iväg mot Löverstad med den nya transporten. Samma dag stod jag med ett kuvert med så mycket pengar i som jag aldrig sett tidigare, och samma jäkla dag hade jag en ny häst med mig i släpen på väg hem mot Gröstorp. För er som inte greppat det än så var det två år sen jag fick/köpte Ligamo.

Det är helt sjukt hur fort tiden kan gå, jag kommer ihåg att jag för ett år sedan la in på min Bilddagbok att jag hade haft honom i ett år och tyckte det var helt sjukt att det redan gått ett år. Då fick jag kommentarer som var typ "Va? har du bara haft honom ett år, det känns som om du alltid haft honom". Jag kände precis tvärtom. Men nu har det bannemig hunnit gå ett helt år till, jag hinner inte riktigt med i svängarna ;)




Skulle hitta lite bilder överfyllda med nostakgi på min bilddagbok men det gick åt helsike, dock fick jag med mig lite annat smaskigkt. Självklart är det helt omöjligt att se vad det står eftersom jag bara har Paint som min trogna vän, men jag tänkte berätta för er att detta är en bild från mars 2008 och jag var bara tvungen att printscreena den. Det står ordagrant såhär;

"Nu vet jag säkert vad den nya hästen heter; Ligano <3

...eller om det nu blir denna, ägarna dampar och skicka fel papper och en massa skit :/


HOPPASHOPPASHOPPAS"


Projekt Österlen

nu åker vi strax för att hämta upp en liten Kajsa och sen beger vi oss tillsammans med ett par Lindskogare mot Höör på vår första PrjoketÖstelen-"träff". Berättar mer imorgon :)

Glad påsk!

Jag är just nu lite chockad själv över att jag tog mig i kragen och satte mig vid datorn. Under detta lovet har jag nog suttit vid datorn max två gånger och det har faktiskt varit jätteskönt, jag har bara precis gjort vad jag känner för. Men eftersom detta innebär att jag inte har uppdaterat på 1 vecka & 4 dagar (!) så känner jag att jag borde köra en liten snabbgenomgång av min senaste vecka.

~ Ligamo har gått jättesuperbra de senaste gångerna jag ridit, traven är galet bra. Bytena från höger till vänster är också helt klockrena, riktigt kul har det varit att rida nu.


~
Jag har dessvärre dragit på mig en riktigt jäklig förkylning pga att jag spelade match igår när jag redan var lite halvkass, så de närmsta dagarna får han stå.


~
Hemsuknskapsarbetet som jag skulle ha färdigt innan jag skrev något mer är självklart inte färdigt, det skulle vara inlämnat fredag v.11


~
Nu runt middagstid idag åker jag till Göteborg för att fira påsk, längtar inte alls efter att sitta i en bil i fyra-fem timmar med min snuva och halsont. hoppas på lite mobilbloggning


~
Ligamos ringorm som inte var ringorm är helt borta nu, det känns lite dumt att jag aldrig listade ut vad det var för något. Men skönt att det är borta iaf.







RSS 2.0