träningen, utan bilder såklart

Jag sa ju att uppdateringen skulle suga, jag ljuger aldrig. Men gud i himmelen vad jag har haft att göra, jobba, träna, jobba, packa ovsosv. Jag går inte in på min campingtrip och allt det där, låt oss hålla oss på hästspåret nu. Men jag kan iaf säga att det är inte lätt för något att hålla måttet när det är Falsterbo som har satt standarden. Hästspåret innebär träningen i onsdags och den pratar jag gärna om, det gick kanonbra!

Det va väldigt mycket galopp och tillslut blev det faktiskt ganska bra med tanke på den galoppen Ligamo ligger inne med, den har en tendens att bli lite fyrtaktig när den har lust. Och det, mina vänner, är ganska ofta. I stort sett alltid när jag rider står jag alltid upp i fältsits i början av galoppen och har honom väldigt låg i nacken, och jag tror att det hjälper lite för att släppa spänningar och annat oönskat som gör hans dåliga galopp ännu sämre. Det gjorde vi även nu på träningen och sen den klassiska volten att göra mindre och större för att han ska sätta sig på baken i den lilla volten. Vi gjorde även början till små piruetter i form av 90gradiga bakdelsvändningar och skolpiruetter, han lyssnade på att sätt som han inte gjort särskillt många gånger. Det var riktigt härligt att sitta på honom många ögonblick just i de övningarna, jag kunde känna att han jobbade under sig på ett betydligt bättre sätt än vanligtvis och han var otroligt uppmärksam. Att vi började träningen med detta gjorde också att han var mycket mer med på min ytterskänkel resten av timmen och det är till väldigt stor hjälp med tanke på att hans största problem brukade, och kan fortfarande ibalnd, vara att han inte jobbar på tillräckligt bakifrån och tappar stödet och balansen i ytter.

I traven var han nästan lite stressad från början, men jag tror att det är mycket mitt fel. Jag blir överilad, som Mimmi säger, och är så rädd att jag ska få avdrag för undertempo. Kan man kalla det arbetsskadad från ponnytiden? Men efter ett tag så släppte tillochmed detta, jag kunde känna att han tog mina halvhalter bara när jag spände till magmusklerna. Problemet är bara att när han blir så uppmärksam bakåt så är det svårt att få honom att kicka till frammåt, men det kommer. Han gjorde någon fin sluta åt höger där också när jag fick grepp om takten, riktigt kul!

På slutet började vi lite smått med byten i varfjärde, det var en utmaning kan jag säga. Det gick bra en gång när jag kom i förvänd galopp på diagonalen, då gjorde han fina byten och i rätt takt. Men sen gick det utför, haha! Eller det gjorde det inte, men han blev så galet övertaggad att han bara satte sig i bettet sen gjorde han lite vad han själv kände för och svängde lite vart han ville. Han gjorde inga taktmässiga seriebyter om man säger så, men fina byten gjorde han iaf xP

Nästa gång ska vi börja trampa honom lite, det ska bli riktigt kul. Fram tills dess är det bakdelsvändningarna i galopp, leka rundor lite med bytena och att hamna på rätt sittben direkt som jag ska pilla med hemma.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0