vårens mest ansträngande uppgift, check!

Håller inte alla med om att klippningen är bland det jobbigaste man har att göra under våren? Jag vågar nästan säga att jag hatar att klippa hästar, korta hårda hårstrån som gör riktigt ont eller långa som fastnar och killas överallt. I måndags när vi var lediga var jag i stallet i 8 och en halv timme (!) för att få både hästarna klippta, det var massa andra saker jag skulle göra också men det hann jag inte. Haha, vad hade jag förväntat mig egentligen? Tidsoptimist. Men, det är som sagt väldigt väldigt skönt att ha båda klippta och de är dessutom fina. Jag är riktigt stolt över mitt verk ;)

Ligamo är helt rensad på päls, från kronrand till öronsnibb. Jag tycker att om man har en tävlingshäst så ska de klippas helt, det fulaste som finns är när man ska ut och tävla och kommer med en halvklippt häst. Antingen så klipper man helt eller så klipper man inte alls. Ska man dock bara klippa för att hästen ska slippa svettas massor under ridning så kan det ju finnas en vits med att spara på baken/ryggen för det behöver ju inte vara speciellt estetiskt. Ligamo är iallafall jättetjusig nu förutom att han ligger inne med en sjukligt tjock ponnyman som jag har lovat mig själv att ta hand om, sen.

Marino ger vi lugnande för att han ska klara av klippningen och han var så himla söt i måndags. Vi har aldrig kunnat klippa mer än ganaschen och halva benen och har bara fått göra det bästa av situationen, men denna gången är han helt klippt i huvudet och hela frambenen. Bakbenen rår inte ens hans droger på så de skiter jag i. När vi skulle klippa huvudet på honom somnade han i min famn så jag fick hålla upp huvudet, så fruktansvärt gulligt att jag nästan blev lite känslosam. Haha.

Det absolut bästa med nyklippta hästar måste väl ändå vara hur glansiga de blir? Det fullkomligen lyser om dem och man vill bara fortsätta klappa och klappa eller bara kolla på den funkar också. Sen är det samma visa varje år, "denna gången ska jag hålla dem glansiga i pälsen längre än förra året". Det är så skrattretande egentligen att jag faktiskt tänker klara det nu, mina hästar ska skina hela året!

.
Hur man än vänder & vrider på det så är det onekligen sommarpäls som
tar priset med hästlängder. Haha förlåt, men det är något med denna bilden
som gör den hundraprocentigt oemotstådig. (kolla svansen *snyft*)

Hur gör ni med klippningen? när? hur? osv


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0